Няколко предложения и самопредложения :)

Post Reply
PepiDesigns
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2013 17:34
Location: София
Contact:

28 Nov 2013 18:11

Здравейте! Казвам се Петър Захариев и съм на 22 години.
Играя Counter-Strike:Source от далечната 2005-та година година да кажем, като в началото бях доста отдаден на играта.. не, че сега не съм.
Започнах от първите сървъри на data.bg, където взимах доста голямо участие в оформлението на сървъра като такъв, на правилата и на принципите по време на игра.

Леко по леко започнах да виждам как се променя всичко, как идват нови ъпдейти, нови хора се появяват и се откриват нови сървъри... неусетно това ми стана едно от хобитата!
Вече минали да кажем 8 години от както играя (в началото много редовно, сега 2 дни играя, 1 ден почивам, но напоследък влизам доста често в сървърите) и съм много запален.


В Mega сървърите играя съвсем от скоро, и мисля, че се движа с добра скорост - вече паднах към ранковете в интервал 22 - 28, което показва за някакъв опит.
Има доста играчи - значителни и незначителни които ме знаят, виждали са как играя, но не съм дошъл да си правя реклама - просто защото има и по-добри от мен.

Искам да споделя моето виждане за добра игра, доволни играчи и предполагам доволни администратори.
Искам да подобря усещането за игра в сървърите. И ето така започва всичко :

Първото ми предложение е да се намали с поне 30 секунди продължителността на рундовете (конкретно в сървъра Dust2 24/7)
Просто се вижда как хората се изнервят да чакат едни и също играчи, които стремглаво се опитват да си крепят ранковете..
Ако се намали времето за чакане докато свърши рунда, ще е много по-интересна играта - лично мое виждане.

Като второ предложение - предлагам да се сложи наказателен Slay за губещия отбор при изтекло време - така хората няма да се крият, в опит да си запазят AWP-то, или каквото оръжие са си купили. Просто е безумие да гледаш как някой се крие и се надява да стане чудо, или поне да си опази оръжието и ранка..
Или по-просто обяснено - свършват 2 минути и 30 секунди - и ако има живи CT , а бомбата не е сложена - Slay за терористите.
Ако пък има сложена бомба, но никой не желае да я обезврежда и всеки се крие и си пази оръжието .. и бомбата гръмне - Slay за контра-терористите.
Така ще се мотивират да играят повече, а и все пак няма да се измества смисъла на играта - идеята е за стрелба, тактика за бомба и действия за обезвреждане.

Трето предложение - да се сложи ограничение на Latency/Ping , защото има много хора с БЕЗУМНО голям пинг, които лагват постоянно, изкачат на кадри, а и поради последните ъпдейти на Source-a - дори стават "невидими" , или им се вижда само оръжието. Дори на мен се е случвало - забравил торент клиента да сийва или download-ва.
Просто трябва хората с голям пинг да бъдат автоматично киквани - по-голям от 150 в продължение на над 20-30 секунди примерно - аут.
Не е справедливо да бъдеш убит от някой чийто кадър си видял пред теб, изчезва и в следващия момент биваш убит от "нищо". Дано ме разбирате.
Просто това показва с каква честота сървъра приема данните на играча - колкото по-малко числото, толкова по-малко загуби, и всичко се движи гладко. Колкото по-голямо числото, толкова повече накъсва и се получават неприятните кадри. Това са неща които Вие знаете, но може би не е акцентирано над тях.

Четвърто предложение - не съм сигурен всъщност за това, но в началото изпитвах колебание за цената на AWP-то, но сега виждам ,че е добре да е толкова скъпо.
Разбира се, ако му се намали цената до 10k $ няма да е зле, но не мисля, че това е толкова проблем. Всъщност е доста хитро от Ваша страна.


Петото ми предложение е самопредложение - през тези ~8 години в които играя Counter-Strike:Source съм бил администратор в няколко сървъра - български и чуждестранни, известни и не толкова известни - от data.bg , дори до сървъра на Мания (man1a)
Знам, че имате доста администратори, но аз съм човек който се занимава с писане на софтуер, и постоянно съм пред компютъра. Влизам сутрин рано когато няма повече от 8-10 човека, по обяд когато са 15-20 , привечер отново влизам - когато има около 30 човека, и вечерта когато сървъра се напълни с по 34-38 играча. Постоянно влизам, защото разпускам..

Защо се самопредлагам за администратор? - имам известен опит, доказал съм се, отдаден съм на играта, и мисля, че мога да помогна.
Знам, че има много администратори в момента - виждам ги когато играят, случва се да има по 3-4 админа в сървъра, но това е в активните часове.. в другите часове просто няма кой да следи за псуване, обиди, хакове и прочие...


Надявам се да прочетете това което съм написал, и да получа адекватен отговор. Не очаквам да стана администратор, но се надявам поне някое от горните неща да влезне в употреба.

Пожелавам приятна игра на всички, и понеже скоро идва Декември - и весели бъдещи празници.

maximus
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: 23 Nov 2013 23:36

28 Nov 2013 21:03

За третото предложение съм съгласен. Има много хора, които се телепортират. Например - Zak.
т. 5. Би било хубаво да има повече администратори, за да има ред и дисциплина, да няма хакери и т.н. Но от друга страна например и аз имам поне 10г. стаж в CS. Това означава ли че трябва да стана администратор?
Иначе как се пишеш в играта? От кога играеш в този сървър?

PepiDesigns
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2013 17:34
Location: София
Contact:

28 Nov 2013 21:19

Е, колега, мен само 8 години са ми игрите в Source, не ти говоря за CS като цяло.. :D
Пиша се "макло сам пошен" .. и сигурно играя от два месеца, най-много 3 в тези сървъри ..
Не се предлагам за админ защото играя от 8 години сорс, а защото 5 години от живота си докато съм играл съм бил админ, запознат съм и знам как стоят нещата.
Ти на колко официални български несъздадени от теб сървъри си бил администратор?

Като ходиш да кандидатстваш за бояджия, те питат колко години опит имаш като бояджия, а не колко години си гледал как някой боядисва.
Просто аналогичен пример давам.


По същия начин станах администратор в data.bg и "man1a" - просто написах кой съм , с какво се занимавам и какви са ми намеренията.. пък ако искат хората нека ме считат като добър вариант.
Има си администратори които ще преценят дали да бъда , или да не бъда.
Аз искам просто да помогна :) Дори да не е сега, а някога по-късно, все ми е едно :)
Опитал съм.

maximus
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: 23 Nov 2013 23:36

29 Nov 2013 20:55

Смени си името на "малко съм нагъл" :lol: :lol: :lol:

PepiDesigns
Newbie
Newbie
Posts: 3
Joined: 28 Nov 2013 17:34
Location: София
Contact:

30 Nov 2013 15:50

maximus wrote:Смени си името на "малко съм нагъл" :lol: :lol: :lol:
С нахалство към прогрес. Ако не си нахален, и не си пробваш шансовете, цял живот ще си обикновен човек.. :)
Аз съм човек с потенциал, изразявам адекватно мнение и се записвам за кандидатура.
А ти идваш тук и се опитваш да ме дърпаш надолу. Молбата ми е да не пишеш повече, защото не ми харесва тона и мнението ти.
Не е адекватно за темата.

P.S. Нищо не пада даром от небето. ;)

maximus
Newbie
Newbie
Posts: 20
Joined: 23 Nov 2013 23:36

02 Dec 2013 16:09

Всеки е свободен да изразява своето мнение.

Ти вчера си започнал работа, днеска искаш да си началник. Е?! Чакай малко. Недей бърза толкова. Натрупай малко стаж и в този сървър и тогава. Докажи се! Това че си бил админ в някой друг сървър нищо не означава!
Аз ако кажа, че не си бил администратор и си лъжец, как ще докажеш противното?

User avatar
Ace666
Advanced Forumer
Advanced Forumer
Posts: 398
Joined: 30 Mar 2011 00:43
Location: Planet MizzerY ;)

07 Dec 2013 23:04

Изпълнението единствено за съкращаване на времето е възмможно. Всяко друго би афектирало ранка на играчите което в сървера не се прави. Що се отнася до последното самопредложение , няма как да стане със самопредложение. :) Ако в темата се продължат безмислените разговори , ще бъде преместена в секция Чат.
[CrazY JoB]*Ʀⱥƶ̸ϵʀ̷*
Image
Image

Post Reply